Bezig met laden...

PDF Afdrukken

Geluid

Windturbines produceren geluid. Dit is een potentiële bron van hinder voor de omgeving en kan effecten hebben op mensen en dieren die in die omgeving verblijven. Om deze hinder te voorkomen dan wel te beperken zijn er normen gesteld aan het geluidsniveau van windturbines.

Naar de geluidseffecten van het windmolenpark zal een akoestisch onderzoek worden uitgevoerd om te kunnen beoordelen of een windturbinelocatie op de voorgestelde locatie aanvaardbaar is. Van belang voor het akoestisch onderzoek is de ligging van de meest nabijgelegen geluidgevoelige (woon)bebouwing.

Dit aspect is onderzocht in het kader van de milieueffectrapportage (MER). Dit MER staat op deze website, u kunt de resultaten van het onderzoek daar vinden.
 
Afronding bouw Windpark Oud Dintel
8 januari 2016

Inmiddels zijn vier van de vijf windmolens gebouwd. Naar verwachting, dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wordt de laatste windmolen in de week van 11 tot 16 januari gebouwd. Deze maand wordt ook verwacht dat de eerste stroom uit het windpark geleverd zal worden. De vervolgstap is om de directe omgeving van het windpark netjes te maken. Dit betekent dat onder andere alle stalen rijplaten die langs de transportroutes liggen worden opgeruimd en bermen worden opgeknapt.

Vragen of opmerkingen

Mocht u tijdens de bouwfase of als het windpark in bedrijf is vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen door een mail te sturen naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken U kunt ook telefonisch contact opnemen met Dirk Jan Matthijsse via 053-434 12 00. Ook voor vragen of opmerkingen over Windpark Nieuw Prinsenland kunt u bij hem terecht.